Nyomdánk hangsúlyos feladatának tekinti a jótékonysági tevékenységet. Igyekszünk minden évben olyan szervezetet, alapítványt megkeresni, akik méltóak arra, hogy támogassuk. A jó cselekedetek visszahatnak az ember lelkére. A kedvesség, egy őszinte mosoly, a figyelmes hallgatás és a szívélyes viselkedés gazdagabbá tesz minket. Emberré vállunk, és ami a legfontosabb, jó emberré.

A Belvárosi Nyomda támogatottjai:


Bethesda Gyermekkorház

A Bethesda Gyermekkórház a közép-európai régióban az egyedüli egyházi fenntartású gyermekkórháza. A legfontosabb gyermekbetegségekkel foglalkozik, egészen18 éves korig. Kiemelten fontosnak tartják az égéssérült gyermekek ellátását. A Bethesdában működik az Égéssérült Gyermekeket Ellátó Országos Központ, és a Budapest – Bethel epilepsziacentrum, amely ugyancsak országosan fogad epilepsziás gyerekeket műtét előtti kivizsgálásra.

Prima Primissima – Példa és érték

A díj történetének eddigi tíz éve alatt megbecsült helyet vívott ki magának a társadalmi-kulturális életben, napjainkra már a jelöltté válás is elismerésnek számít. A díj életre hívóinak, mai gondozóinak és támogatóinak célja, hogy az értékek elismerésével értéket teremtsen, s a példaképek kiemelésével példát nyújtson mindenki számára. Biztosítottuk a teljes körű nyomdai munkák pontos elvégzését.

 

Magyar Kerékpárosklub

Az ország legnagyobb kerékpáros szervezete, amely mára már közel kétezer taggal rendelkezik. A klub fő célja a kerékpározás hazai terjedésének elősegítése, kultúrájának megteremtése. A szervezet fontos szereplője a közéletnek, szakmai segítséget nyújt a vonatkozó kormányzati döntések előkészítésénél, illetve közreműködik a tervek elkészítésében és megvalósításában. Küldetésének tekinti, hogy a kerékpár, mint közlekedési eszköz, elnyerje méltó helyét a mindennapi közlekedésben, illetve a kerékpár váljon a legnépszerűbb sport és szabadidős eszközzé.

 

Csepel Futball Club

A Csepel FC 1912-ben alakult, Csepel Sport Klub jogutódja, melyben 300 utánpótlás korú játékos rúgja a labdát. A 17 utánpótlás csapat mellett, egy NB III-as felnőtt férfi csapattal és egy NB II-es női felnőtt csapattal is rendelkezik. A helyszínt ehhez egy 14 ezer férőhelyes stadion biztosítja, melyben kettő füves és egy műfüves pálya található. A klub fennmaradásában szervesen részt vállalunk promóciós és reklám ajándékok gyártásával. Segítve ezzel a futball club könnyebb működését, és a csapatok eredményesebb szereplését.

Magyar Mentőmotor Alapítvány

Az alapítvány életre hívása 2004 telén kezdődött. Az OMSZ akkori főigazgatója engedélyezte, hogy több ország tapasztalata alapján, az ottani mintákat alapul véve néhány lelkes, fiatal mentőorvos megszervezze és elindítsa Magyarországon a motoros mentést. A céljuk, hogy egyre több ember számára legyen elérhető a magas színvonalú, gyors prehospitális ellátás. Az Alapítvány munkáját jelentős pénzösszeggel segítjük, amely nem csak a napi működésükhöz szükséges, hanem fejlesztésekre is fordíthatók.

MVGYOSZ-Vakvezetőkutya-kiképző Iskola

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének kiemelten közhasznú szervezetének célja, hogy segítse a látássérült emberek életét. 1976-ban indult el a vakvezető kutya kiképzés, köszönhetően Vitéz Lovag Rithnovszky János Úrnak, aki a csepeli Vakvezetőkutya-kiképző Iskola alapítója. A kezdetektől számítva körülbelül 500-600 kutya került eddig ki az iskolából segítve ezzel a vakok és gyengénlátók hétköznapjait. Összkomfortos kutyaházakat készítettünk számukra, amely segíti az állatok nyugodt pihenését, és biztonságos meleget nyújt nekik a téli időszakban is.